There, I fixed it

Door Arethusa op dinsdag 11 augustus 2009 22:04 - Reacties (7)
Categorie: Random gereer, Views: 4.260

Mijn slaapkamer gordijn is een jaar of tien oud en hoog aan vervanging toe. Ik kan me er echter nog niet toe brengen om deze te vervangen. Het gordijn vertoont vele slijtage plekken over het hele gordijn en scheuren aan de onderkant. Ook is mijn kamer praktisch nooit donker gezien het feit dat mijn gordijn niet netjes het raam afdekt.

Zoals ik al zei heb ik nog geen zin om een nieuw aan te schaffen maar geloof me, dat gaat wel gebeuren. Ondertussen heb ik mijn eigen versie van There, I fixed it gemaakt met behulp van een simpele nietmachine. Het resultaat is hieronder te bewonderen:

http://www.siewesite.nl/wp-content/gallery/there-i-fixed-it/p1050044.jpg
Het kapotte gordijn

http://www.siewesite.nl/wp-content/gallery/there-i-fixed-it/p1050046.jpg
De nietmachine

http://www.siewesite.nl/wp-content/gallery/there-i-fixed-it/p1050050.jpg
There, I fixed it

Het genie Martinus Antonius (Maarten) Ducrot

Door Arethusa op zaterdag 18 juli 2009 23:32 - Reacties (14)
Categorie: Random gereer, Views: 9.717

Te Tour is weer begonnen danwel allang aan de gang. Velen kennen ook het commentaar van Maarten Ducrot. Voor diegene die niet met Maarten bekent zijn, volgt hier een exacte kopie van zijn biografie welke op deze pagina te vinden is.


Martinus Antonius (Maarten) Ducrot (Vlissingen, 8 april 1958) is een voormalig Nederlands profwielrenner, die na zijn actieve carrière onder meer in dienst trad als wielercommentator bij de NOS.

Naast zijn studie psychologie aan de Universiteit Utrecht ging Ducrot wielrennen als amateur. In 1982 werd hij wereldkampioen ploegentijdrit (met Frits van Bindsbergen, Gerard Schipper en Gerrit Solleveld).

In 1985 begon hij aan een profcarrière bij de Kwantum-ploeg van Jan Raas. Hij deed vijf keer mee aan de Ronde van Frankrijk. In de Tour won hij eenmaal een etappe, maar droeg hij nooit de gele trui. Daarnaast won Ducrot etappes in de Ronde van Romandië, de Dauphiné Libéré en de Coors Classic.

Zijn bijnaam in het peloton was 'De Koning van Biafra', ingegeven door zijn tengere lichaamsbouw. In 1991 beëindigde hij zijn wielerloopbaan. Hij ging werken als organisatieadviseur en heeft tegenwoordig samen met een compagnon een adviesbedrijf.

In een uitzending van het tv-programma Reporter in januari 2000 gaf Ducrot samen met Steven Rooks en Peter Winnen toe dat hij tijdens zijn wielerloopbaan doping had gebruikt, onder meer cortison, testosteron en Synacthen.

Ducrot werd in 2004 bij NOS Studio Sport de opvolger van co-commentator Erik Breukink, die ploegleider werd bij de Rabobank Wielerploeg. Hij maakte zijn debuut op 4 april 2004 als verslaggever van de Ronde van Vlaanderen.


Dan een kleine selecte van zijn geniale uitspraken:
  • "Dat is gewoon de hele week op de 13 of de 14 op kop boren."
  • "Dan kan je 1000 keer Di Luca heten maar nog word je er gewoon afgepierd hier hoor."
  • "Dit wordt de Tour van de tien kleine negertjes."
  • "Mijn moeder, ze is 71, zou hem nu gewoon voorbijfietsen!" Reactie van collegaverslaggever Herbert Dijkstra: "Met een kinderzitje op het stuur!"
  • "Ducrot: "Rasmussen moet rijden tot hij een ons weegt". Dijkstra: "Maar hij weegt al een ons, dat is een probleem"
Zoals je ziet zomaar een kleine selectie van de beste man en bij lange na niet de beste citaten. En dan volgt hier de volledige lijst.

Cascading style shirts

Door Arethusa op zaterdag 20 juni 2009 21:49 - Reacties (10)
Categorie: Random gereer, Views: 4.384

Een jaar of wat terug heb ik mijn eerste Paypall aankoop gedaan op het internet, op de site http://www.cascadingstyleshirts.com/, een Canadees bedrijf, heb ik onderstaande shirts besteld.

Font Table Style
http://www.cascadingstyleshirts.com/shirts/font_table_style.jpg
It's the history of our trade. First Font. Then Table. Now Style. And Style is the best yet.

Don't let the others stop too soon. Move on to style.
Cascading Style Shirt
http://www.cascadingstyleshirts.com/shirts/cascading_style_shirt.jpg
"Cascading Style Shirt". Every time I look at this shirt I giggle a little. And people who look at me wearing it do the same. I mean... it must be the shirt, right?

If you're worried that people just won't know about your commitment to style, then put this on and never take it off.
De bestelling plaatsen ging vrij eenvoudig. Ik moest een Paypall account aanmaken. Iets waar je doorgaans een Creditcard voor nodig hebt. Gelukkig vond ik ik een pagina waarop stond hoe je dat via je bank kon regelen. Met meer geluk dan wijsheid stortte ik het geld doormiddel van Internet bankieren van de Rabobank op mijn Paypall account. Daarna netjes de bestelling afgehandeld en zie daar, het is gelukt.

Nu is die blauwe helaas al erg versleten en wordt het eigenlijk wel tijd om een nieuwe te bestellen, iets wat ik in dezer dagen ga doen. Het zijn wellicht wat nerd shirts maar over het algemeen ontvang ik positieve reacties als ik uitleg wat het inhoud.

Zijn er mensen die ook ervaringen hebben met deze shirts, of andere shirts die het bedrijf aanbied?

Volgend jaar de buren ook maar uitnodigen?

Door Arethusa op maandag 8 juni 2009 17:21 - Reacties (59)
Categorie: Random gereer, Views: 10.209

Mijn zusters gaven een paar maand terug een feestje een groepje jongeren rond huis, je kent het. Nu was dat feestje op een zaterdagavond rond half 5 (brief meldt niet eens de juiste tijd) afgelopen, best schappelijk.


Mijn buren vonden het echter allemaal wat ver gaan:
http://www.siewesite.nl/wp-content/gallery/diversen/gekke_buren.jpg

Een wijze manager aan het woord

Door Arethusa op donderdag 28 mei 2009 15:02 - Reacties (12)
Categorie: Random gereer, Views: 5.190

Onderstaand citaat is eerder verschenen in een blogpost van Sean Feldman.

Het citaat luidt als volgt:

The task then is to refine the code base to better meet customer needs. If that is not clear, the programmers should not write a line of code. Every line of code costs money to write and more money to support. It is better for the developers to be surfing than writing code that won’t be needed. If they write code that ultimately is not used, I will be paying for that code for the life of the system, which is typically longer than my professional life. If they went surfing, they would have fun, and I would have a less expensive system and fewer headaches to maintain.

-- Jeff Sutherland