Het genie Martinus Antonius (Maarten) Ducrot

Door Arethusa op zaterdag 18 juli 2009 23:32 - Reacties (14)
Categorie: Random gereer, Views: 9.630

Te Tour is weer begonnen danwel allang aan de gang. Velen kennen ook het commentaar van Maarten Ducrot. Voor diegene die niet met Maarten bekent zijn, volgt hier een exacte kopie van zijn biografie welke op deze pagina te vinden is.


Martinus Antonius (Maarten) Ducrot (Vlissingen, 8 april 1958) is een voormalig Nederlands profwielrenner, die na zijn actieve carrière onder meer in dienst trad als wielercommentator bij de NOS.

Naast zijn studie psychologie aan de Universiteit Utrecht ging Ducrot wielrennen als amateur. In 1982 werd hij wereldkampioen ploegentijdrit (met Frits van Bindsbergen, Gerard Schipper en Gerrit Solleveld).

In 1985 begon hij aan een profcarrière bij de Kwantum-ploeg van Jan Raas. Hij deed vijf keer mee aan de Ronde van Frankrijk. In de Tour won hij eenmaal een etappe, maar droeg hij nooit de gele trui. Daarnaast won Ducrot etappes in de Ronde van Romandië, de Dauphiné Libéré en de Coors Classic.

Zijn bijnaam in het peloton was 'De Koning van Biafra', ingegeven door zijn tengere lichaamsbouw. In 1991 beëindigde hij zijn wielerloopbaan. Hij ging werken als organisatieadviseur en heeft tegenwoordig samen met een compagnon een adviesbedrijf.

In een uitzending van het tv-programma Reporter in januari 2000 gaf Ducrot samen met Steven Rooks en Peter Winnen toe dat hij tijdens zijn wielerloopbaan doping had gebruikt, onder meer cortison, testosteron en Synacthen.

Ducrot werd in 2004 bij NOS Studio Sport de opvolger van co-commentator Erik Breukink, die ploegleider werd bij de Rabobank Wielerploeg. Hij maakte zijn debuut op 4 april 2004 als verslaggever van de Ronde van Vlaanderen.


Dan een kleine selecte van zijn geniale uitspraken:
  • "Dat is gewoon de hele week op de 13 of de 14 op kop boren."
  • "Dan kan je 1000 keer Di Luca heten maar nog word je er gewoon afgepierd hier hoor."
  • "Dit wordt de Tour van de tien kleine negertjes."
  • "Mijn moeder, ze is 71, zou hem nu gewoon voorbijfietsen!" Reactie van collegaverslaggever Herbert Dijkstra: "Met een kinderzitje op het stuur!"
  • "Ducrot: "Rasmussen moet rijden tot hij een ons weegt". Dijkstra: "Maar hij weegt al een ons, dat is een probleem"
Zoals je ziet zomaar een kleine selectie van de beste man en bij lange na niet de beste citaten. En dan volgt hier de volledige lijst.

Volgende: There, I fixed it 08-'09 There, I fixed it
Volgende: Cascading style shirts 06-'09 Cascading style shirts

Reacties


Door Tweakers user Soldaatje, zaterdag 18 juli 2009 23:50

Kijk, daarom ben je commentator, ook al noemt hij zichzelf analist.

Door arjankoole, zondag 19 juli 2009 00:14

Ik ga liever naar de hoeren....

Door Tweakers user Kazu, zondag 19 juli 2009 01:19

Een geweldige man, een van de hoofdredenen waarom ik altijd naar de Tour kijk. Hij is een genot om naar te luisteren, weet je vaak aan het lachen te brengen door zijn uitspraken.

Maar ook door zijn studie psychologie weet hij soms een andere insteek in recente gebeurtenissen te geven, wat ook erg leuk is :)

Door Tweakers user Icyzer, zondag 19 juli 2009 03:04

rare shit dit...

Door Tweakers user Phyxion, zondag 19 juli 2009 08:43

Echt een geweldig persoon deze man. Ik mag graag naar de Tour kijken en sinds hij er bij is gekomen is het gewoon schitterend. Hij heeft echt zulke geniale uitspraken waarvan het grootste gedeelte eigenlijk nergens op slaat maar gewoon schitterend is. Ik weet dat best veel mensen hem best wel irritant vinden maar ik vind hem gewoon erg leuk er bij _/-\o_

Door Henkbert, zondag 19 juli 2009 09:05

Zal wel aan mij liggen, maar vind de door jou aangehaalde uitspraken stuk voor stuk niet grappig. Overigens live op tv zijn ze maar iets beter te pruimen.

Door Tweakers user Soldaatje, zondag 19 juli 2009 10:29

"Dit wordt de Tour van de tien kleine negertjes." vind jij niet grappig? :o

Door Henkbert, zondag 19 juli 2009 10:52

@soldaatje, volgens mij roept elk jaar wel iemand zoiets. Is niet dat ie die uitdrukking verzonnen heeft.

Door Tweakers user RoadKill21, zondag 19 juli 2009 10:54

Als commentatoren vind ik ze beiden ongeschikt, Maarten Ducrot zeikt en zeurt te veel op een huil toontje en gaat te lang door over eenzelfde onderwerp. Ik heb een aantal van die filmpjes bekeken van hem op tour.nos.nl en die kan ik dan weer wel waarderen. Herbert Dijkstra mag zich wel wat meer verdiepen in het het wielrennen. Meer materiaalkennis mag wel, aangezien ze toch altijd over "het nieuwe wielrennen lullen".

Door Jos Den Homeros, zondag 19 juli 2009 13:25

Ik vind het feit dat de twee zinnetjes die jij moet schrijven op gans deze blog, grammaticaal op niets slaan, véél grappiger dan zijn uitspraken. Maar dat is mijn mening! Misschien beter de hand in eigen boezem steken?

Door Tweakers user Arethusa, zondag 19 juli 2009 13:36

Het is ook niet verstandig om met een hoop bier achter de kiezen een blogje te posten blijkt maar weer. Inmiddels is het een en ander aangepast.

Door Tweakers user Soldaatje, zondag 19 juli 2009 19:22

www.opdekant.nl

[Reactie gewijzigd op zondag 19 juli 2009 19:22]


Door Tweakers user freelh, maandag 20 juli 2009 00:02

Hehe, die uitspraken zijn inderdaad geniaal soms!

Overigens kennen ze er hier in België ook wel wat van, in meerdere sporten, zou ik eens moeten opzoeken of er ook zo'n site van bestaat :) .

Bij ons op school hebben we ook zoiets opgezet, op het forum van de studentenkring, maar dan quote's van docenten ;) .

Het enige wat me nu meteen te binnen schiet - de site van de kring ligt neer tijdens het Groote Verlof - is; "We zullen dit vraagstuk eens rap uitfiggeren met het verstand van de zus die in het vierde leerjaar zit zie".


Anyway, toffe geblogd! 8-)

Door Tweakers user himlims_, maandag 20 juli 2009 11:33

Ik vond wielrennen wel leuk om te kijken, de tactiek en het teamspel.
maar tegenwoordig is het een groot doping feest waar je toch niet meer serieus na kunt kijken?

Reageren is niet meer mogelijk